Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

  

  

Gledališki abonma sezone 2016/17


Cucki, komedija, Mestno gledališče Ptuj
Torek, 7. februar 2017, ob 19.30


Režija: Matjaž Latin
Igrajo: Gojmir Lešnjak Gojc, Klemen Slakonja, Nenad Nešo Tokalić

Ste se morda kdaj vprašali, o čem razmišlja vaš pes? Ste morda kdaj svoje življenje primerjali s pasjim? Pasje življenje je prav tako bogato in ustvarjeno kot naše. Psi prav tako razglabljajo o ljubezni, spolnosti, prijateljstvu, maščevanju, nasilju … V predstavi se pojavljajo slikoviti pasji liki, ki skozi monologe publiki predstavljajo svoje življenjske zgodbe. Tako srečamo različne pasme psov: rotvajlerja, ki ima težave s sosedi, starega mešanca, ki odkriva ljubezen v pozni jeseni življenja, afganistanskega hrta, od katerega se preveč pričakuje, saj je zelo uglajen in oblečen po zadnji modi. Hkrati pa je zelo ponosen na svoje sposobnosti. Sledi policijski pes, ki se spopada s kriminalom, ter kraški ovčar, ki se v glavnem ukvarja z živinorejo in bi rad obdržal svojo celotno čredo. Če povzamemo, vsi liki izražajo glavne značilnosti človeškega značaja. Pasji dnevnik je edinstvena mešanica humorja, tragedije, ostrine, nežnosti in romantike.

Predstava traja 1 uro in 50 minut in nima odmora.
 
 

 

Večno mladi, song drama, SNG Maribor
Četrtek, 23. februar 2017, ob 19.30


Režija: Sandy Lopičić
Igrajo: Irena Varga, Denis Horvat ali Sandy Lopičić, Mateja Pucko, Kristijan Obstanek, Matevž Biber, Jurij Drevenšek, Mirjana Šajinovič

Staranje je postalo najhujši bavbav, najstrašnejša bolezen novega veka. Ker časa ne moremo zaustaviti, je najbolje, da skozi solze smeha pogledamo v leto 2065, kako bo, ko v gledališki stavbi na Slovenski 27 ne bo več hrama umetnosti, ampak dom za ostarele.

V uprizoritvi Večno mladi skupina igralcev in igralk, članov nekdanje mariborske Drame, na groteskno zabaven način s pomočjo pevske oziroma glasbene terapije poskrbi za vse prej kot dolgočasen rock'n'roll tretjega življenjskega obdobja. Ob izvrstnih igralsko-pevskih interpretacijah uspešnic, kot so "I Love Rock'n'Roll", "Born To Be Wild", "I Got You Babe" itd., trohneče odrske deske ponovno katarzično zavibrirajo.

Predstava Večno mladi je letos na 25. festivalu Dnevi komedije v Celju prejela naziv žlahtna komedija po izboru strokovne žirije, žlahtna komedija po izboru občinstva, Mateja Pucko je postala žlahtna komedijantka, Sandy Lopičić pa žlahtni režiser.

Predstava traja 1 uro in 40 minut in nima odmora.
 
 

 

Najstarejša obrt, komedija, Mestno gledališče Ptuj
Sreda, 22. marec 2017, ob 19.30


Režija, dramaturgija: Peter Srpčič
Igrajo: Zvezdana Mlakar, Anica Kumer, Marijana Brecelj, Alenka Cilenšek, Marinka Štern
Pri predstavi sodelujeta še Helena Blagne in Peter Srpčič.

Têrmin najstarejša obrt se bere in razume kot prostitucija in tukaj naslov govori dejansko o tem, čeprav ima večplasten pomen. V besedilu Paule Vogel namreč nastopa pet dam, ki se ukvarjajo s to ''najstarejšo obrtjo'', njihova starost se giblje med dvainsedemdeset in triinosemdeset let. Gre za dame stare šole, ki svoj poklic dvomljivega slovesa opravljajo s stilom in maniro, katerih danes pri modernih prostitutkah več ne najdemo.

Seveda, če je pet bab na kupu, še posebej takih, ki se presneto dobro poznajo, je normalno, da med njimi prihaja do nesoglasij in trenj. Še posebej aktualno je vprašanje nasledstva, saj bo najstarejša med njimi, Mae, ki je tudi zvodnica tega ''krdela'', v kratkem odšla v težko prislužen pokoj in tako bo morala ena izmed preostalih prevzeti skrb za družino prijateljic noči. Ob tem se na izjemno zabaven in humoren način lomijo kopja glede vprašanja njihovega poslovnega modela, novih trendov pri opravljanju tovrstnih storitev, odnosa do strank in stanja gospodarske krize, ki seveda tudi ob postopnem izumiranju njihovih stalnih strank najeda njihovo eksistenco.

V ozadju te nenavadne, a izjemno zabavne zgodbe je pripoved o odhajanju nekega časa in prihodu novega, ki počasi, a vztrajno briše prostor za dekleta stare šole. Seveda se vseskozi spominjajo tudi dobrih starih časov, v katerih so bile one tiste glavne in so se skozi preizkušnje prebijale do sedanjosti. Vsaka ima svojo zgodbo in svoje sanje, pripovedi teh dam stare šole, preizkušenih obrtnic najstarejše obrti, pa nam slikajo zelo človeško in s tem kljub humornosti tudi njihovo pretresljivo podobo. Na tak način ima zgodba svojo težo in govori o človeškem ozadju tega notoričnega poklica. V predstavi bodo nastopile dame stare šole, najboljše izmed igralk generacije žlahtnih zvezd slovenskega gledališča.

Predstava traja 1 uro in 40 minut in nima odmora.
 
 

Opisi predstav in koncertov so povzeti po spletnih straneh, gledaliških listih ali informacijah izvajalcev. Fotografije, pri katerih avtorji niso navedeni, so iz arhivov avtorjev ali s spleta.
 
V primeru sprememb napovedanih datumov predstav vas prosimo za razumevanje. STIK Laško si kot organizator pridržuje pravico do spremembe datumov in prireditev. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Točni datumi predstav bodo znani naknadno in objavljeni na spletni strani www.stik-lasko.si ter v mesečnikih Koledar prireditev v občini Laško.

 

Koledar prireditev

Prejšnji mesec Julij 2017 Naslednji mesec
P T S Č P S N
week 26 1 2
week 27 3 4 5 6 7 8 9
week 28 10 11 12 13 14 15 16
week 29 17 18 19 20 21 22 23
week 30 24 25 26 27 28 29 30
week 31 31

PRIJAVA na e-noviceSporočila v HTML obliki?

 
g_partnerji.gif

lasko.gif


logo_lasko.jpg

 

  

© 2013 STIK, Center za šport, turizem, informiranje in kulturo Laško. T: +386 3 733 89 50. E: info@stik-lasko.si

Da bi vam olajšali uporabo spletne strani uporabljamo piškotke (ang. cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Če ne boste spremenili nastavitev brskalnika, pomeni da soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih

Soglašam!

Novi Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012), ZEKom-1 je v pravni red prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Pridobljene informacije in podatke bomo skrbno varovali ter jih uporabljali izključno za potrebe izvajanja storitev.

1. O piškotkih

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.


2. Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.


3. Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

  • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
  • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
  • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene
  • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
  • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani
  • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)

4. Onemogočenje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.


Če piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.