Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

GLASBENI VEČERI, Glasbeni abonma sezone 2017/ 18

Namesto Glasbenega abonmaja vam v sezoni 2017/ 2018 predstavljamo štiri glasbene večere z žanrsko različnimi izvajalci, ki so slovenski publiki dobro poznani.

Vlado Kreslin  
Pojezije, koncert
Kulturni center Laško
Petek, 29. 9. 2017, ob 19.30


V koncertnem večeru z naslovom POJEZIJE Vlado Kreslin prepleta svojo glasbo s poezijo. Muziko, ki jo poje in ustvarja že iz časa skupine Martin Krpan, in prekmursko ljudsko pesem, ki jo oživlja z legendarno Beltinško bando, podčrta z branjem pesmi in zgodb iz svojih zbirk Pojezije in Venci – Povest o Beltinški bandi.
Tako  »Višina« zazveni  skupaj  z »Venci«, »Cesta« z  »Micko«, morda pa bomo slišali tudi kaj s pravkar izdanega albuma Čarobnice. Vmes pa še anekdote in šaljive prigode ter kar najbolj intimni Kreslin čisto od blizu.

Cena vstopnice: 18 €
 
Jazzva
 

 

Klapa Šufit
Koncert
Kulturni center Laško
Petek, 13. 10. 2017, ob 19.30


Klapa Šufit je bila ustanovljena leta 1992 in je v času svojega delovanja postala edinstvena v zgodovini klapskega petja, saj je prejela največ priznanj s strani publike in strokovnjakov. Njihova  »Ne diraj moju ljubav« je največkrat predvajana klapska pesem na družabnem omrežju Youtube.  Posnetek ima že preko 14 milijonov ogledov.

Od leta 2006 klapa deluje v stalni sestavi z devetimi člani: Igor Jelaska, Jurica Nazlić, Marko Lasić, Teo Bikić, Ivan Bratinčević, Krešimir Grgić, Bruno Vučica,  Teo Turk in Zdeslav Mišuracu. Umetniški vodja je maestro Jasminko Šetko.

Cena vstopnice: 22 €
 
 
 

Siddharta
Dolga pot domov, akustični koncert
Kulturni center Laško
Petek, 1. 12. 2017, ob 19.30

Skupina Siddharta, danes največje ime na slovenski glasbeni sceni, prihaja na oder Kulturnega centra v okviru akustične mini turneje »Dolga pot domov«.
Siddharta je petčlanska slovenska rokovska skupina, ki je nastala leta 1995 in je po dvajsetih letih glasbenega ustvarjanja ena izmed bolj priljubljenih glasbenih skupin v Sloveniji. V tem času je prejela  vrsto največjih domačih glasbenih in medijskih priznanj. S številnimi uspešnicami je nastopila na skoraj vseh domačih, pa tudi številnih tujih prizoriščih. Skupina je izoblikovala lasten prepoznaven zvok: želeli so si drugačnosti, zato so zvok obogatili s saksofonom in klaviaturami.

Zasedba: Tomi Meglič – glavni vokal, kitara; Primož Benko – kitara, vokal; Jani Hace – bas kitara; Tomaž Okroglič Rous – klaviature, programiranje; Boštjan Meglič – bobni.

Cena vstopnice: 28 €

 

 
 

Tadej Toš & Bend
Rokezije, koncert
Kulturni center Laško
Petek, 23. 3. 2018, ob 19.30

Pesmi našega  največjega pesnika  na odru običajno recitirajo. Tadej Toš pa jih je uglasbil in se pri tem odločil za bolj rokersko, torej netipično šansonjersko interpretacijo. Bo pa, kot je v njegovi navadi, povedal tudi marsikaj zanimivega.
 
Tadej Toš vedno preseneti z novimi izvirnimi zgodbami, ki se večkrat rodijo prav na odru pod sojem žarometov. Vemo, da govori hitro in veliko. Vemo, da se zmeraj »nagovori do mokrega« in da njegov dolg jezik ne prizanaša nikomur − niti njemu samemu ne. V svojih šovih se Toš posmehuje in norčuje tudi iz najbolj resnih situacij v življenju − to je po njegovem mnenju eden od načinov, s katerim se je moč ubraniti pred avtomatizacijo in brezčutno robotizacijo življenja. Tokrat bo vzel v roke Prešerna, ki ga bo obogatil z ritmom, melodijo in energijo.

»Prešeren je ljubezen, ljubezen je svoboda, svoboda je rokenrol.«
Tadej Toš
 
Zasedba:  Tadej Toš – glas, kitara, Igor Leonardi – kitare,  Tadej Kampl – bas, Enos Kugler – bobni

Cena vstopnice: 18 €
 

 
 

Opisi predstav in koncertov so povzeti po spletnih straneh, gledaliških listih ali informacijah izvajalcev. Fotografije, pri katerih avtorji niso navedeni, so iz arhivov avtorjev ali s spleta.
 
V primeru sprememb napovedanih datumov predstav vas prosimo za razumevanje. STIK Laško si kot organizator pridržuje pravico do spremembe datumov in prireditev. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Točni datumi predstav bodo znani naknadno in objavljeni na spletni strani www.stik-lasko.si ter v mesečnikih Koledar prireditev v občini Laško.

 

Koledar prireditev

Prejšnji mesec Julij 2018 Naslednji mesec
P T S Č P S N
week 26 1
week 27 2 3 4 5 6 7 8
week 28 9 10 11 12 13 14 15
week 29 16 17 18 19 20 21 22
week 30 23 24 25 26 27 28 29
week 31 30 31
 
g_partnerji.gif
 
g_partnerji.gif

lasko.gif


logo_lasko.jpg

 

© 2013 STIK, Center za šport, turizem, informiranje in kulturo Laško. T: +386 3 733 89 50. E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Da bi vam olajšali uporabo spletne strani uporabljamo piškotke (ang. cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Če ne boste spremenili nastavitev brskalnika, pomeni da soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih

Soglašam!

Novi Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012), ZEKom-1 je v pravni red prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Pridobljene informacije in podatke bomo skrbno varovali ter jih uporabljali izključno za potrebe izvajanja storitev.

1. O piškotkih

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.


2. Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.


3. Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

  • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
  • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
  • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene
  • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
  • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani
  • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)

4. Onemogočenje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.


Če piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.