Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

  

  

Glasbeni abonma sezone 2016/17


Valentinov koncert z vokalno skupino Jazzva
torek, 14. februar 2017, ob 19.30


Jazzva je v svet vokalne glasbe vstopila že skoraj pred desetletjem. Na svoji poti odkrivanja človeškega glasu pišejo nove zgodbe, iščejo harmonije in se igrajo z različnimi barvami in učinki. Z vsako skladbo, ki jo izvajajo, poskušajo najti poseben odnos ter jo čim bolj doživeto in pristno poustvariti. Jazzvin repertoar sestavljajo pesmi najrazličnejših žanrov: od popa, rocka in jazza do aranžmajev ljudskih pesmi in še mnogo drugega. Sodelujejo z odličnimi aranžerji, ki več kot uspešno poskrbijo, da vse njihove male nore ideje pridejo med notno črtovje. Poleg nastopanja vsako jesen v Ljubljani organizirajo tudi Popjazziado, enega najbolj prepoznavnih festivalov vokalnih skupin v Sloveniji.

Jazzva posega po številnih nagradah. Osvojili so drugo mesto na tekmovanju s profesionalno mednarodno konkurenco Internationaler A CAPPELLA Wettbewerb 2015 v Leipzigu (NEM), prvo mesto na mednarodnem tekmovanju Seghizzi 2014 v Gorici (ITA) ter kar tri leta zapored prvo mesto na festivalu a cappella glasbe Sredi zvezd v Žalcu (2010, 2011, 2012).

Na odrih vodilnih evropskih tekmovanj so nabrali ogromno izkušenj in se naučili mnogo novega, še naprej pa oblikujejo in raziskujejo svoj glasbeni slog, specifičen zvok in značilen nastop.

Jazzva so: Jasna Žitnik, Maša Simčič, Anja Hrastovšek, Jure Matoz, Tadej Pasar, Andrej Perdih, Klemen Dovjak, Jon Leskovec
 
Jazzva
Jazzva
 

 

Sorarmonica – koncertni ansambel ustnih harmonik
petek, 24. marec 2017, ob 19.30


Na predvečer materinskega dne bomo prisluhnili koncertnemu ansamblu ustnih harmonik Sorarmonica, ki si je v kratkem obdobju svojega delovanja zgradil mednarodno prepoznavnost – ne samo z načinom izvajanja skladb, ampak tudi z izborom le-teh. Njihov repertoar obsega glasbo različnih obdobij in žanrov: od renesančnega Gallusa, prek baročnega Bacha, klasicističnega Mozarta, romantičnega Schumanna, impresionističnega Ravela, ameriškega klasika 20. stoletja Barberja, umetniških obdelav ljudske glasbe z različnih koncev sveta do dunajskih bratov Strauss, romantičnih skladb slovitih Beatlov in novejšega hard-rockovskega ansambla Metallica. Na svoj seznam pa uvrščajo tudi izvirno slovensko glasbo – Antona Försterja in Slavka Osterca, na svoj način obdelane in podane slovite skladbe bratov Avsenik in prav tako slovenske ljudske glasbene motive.

Ansambel sestavljajo: Maja Nemanič, Mira Vidic, Polona Jeršin in Simona Perme ter Andrej Primc, Dinko Hrabrić, Valentin Bogataj in Vladimir Hrovat
 
 

Opisi predstav in koncertov so povzeti po spletnih straneh, gledaliških listih ali informacijah izvajalcev. Fotografije, pri katerih avtorji niso navedeni, so iz arhivov avtorjev ali s spleta.
 
V primeru sprememb napovedanih datumov predstav vas prosimo za razumevanje. STIK Laško si kot organizator pridržuje pravico do spremembe datumov in prireditev. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Točni datumi predstav bodo znani naknadno in objavljeni na spletni strani www.stik-lasko.si ter v mesečnikih Koledar prireditev v občini Laško.

 

Koledar prireditev

Prejšnji mesec Julij 2017 Naslednji mesec
P T S Č P S N
week 26 1 2
week 27 3 4 5 6 7 8 9
week 28 10 11 12 13 14 15 16
week 29 17 18 19 20 21 22 23
week 30 24 25 26 27 28 29 30
week 31 31

PRIJAVA na e-noviceSporočila v HTML obliki?

 
g_partnerji.gif

lasko.gif


logo_lasko.jpg

 

  

© 2013 STIK, Center za šport, turizem, informiranje in kulturo Laško. T: +386 3 733 89 50. E: info@stik-lasko.si

Da bi vam olajšali uporabo spletne strani uporabljamo piškotke (ang. cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Če ne boste spremenili nastavitev brskalnika, pomeni da soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih

Soglašam!

Novi Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012), ZEKom-1 je v pravni red prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Pridobljene informacije in podatke bomo skrbno varovali ter jih uporabljali izključno za potrebe izvajanja storitev.

1. O piškotkih

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.


2. Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.


3. Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

  • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
  • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
  • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene
  • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
  • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani
  • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)

4. Onemogočenje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.


Če piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.