Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Laško – sotočje dobrega

 V osrčju Slovenije, ob reki Savinji, je nastala nova turistična destinacija.

 
eden_napis.jpg
eden_napis.jpg

Laško - sotočje dobrega je projekt najvišjega priznanja, ki ga na turističnem
področju podeljuje Evropska komisija: EVROPSKA DESTINACIJA ODLIČNOSTI

 

Destinacija Laško – sotočje dobrega ima raznolik kulturni, športni in turistični utrip. Znana je predvsem po tradiciji pivovarstva in zdravilnih vrelcih, katerih termalna voda je skozi razgibano preteklost številnim pomagala povrniti zdravje in ohraniti dobro počutje. Ta naravni dar so v Thermani Laško in Rimskih termah združili z vrhunskim medicinskim znanjem ter oblikovali prepoznavne wellness in medicinske programe.

Široka ponudba programov za zdravje in dobro počutje je na voljo na spletnih straneh www.thermana.si in www.rimske-terme.si

Neokrnjena in razgibana pokrajina vabi k odkrivanju številnih prijetnih kotičkov in je odlično izhodišče za izlete in doživetja v naravi. Vabljeni na planinske in tematske pohodne poti, ki vodijo skozi gozdove, preko jas in travnikov ter mimo bogate kulturne dediščine. Odpravite se lahko tudi na splavarjenje ob sotočju rek Savinje in Save, od Zidanega Mostu do Radeč. Ljubitelji konjeništva se lahko podajo na vožnjo z zapravljivčkom, turno ježo, terensko jahanje ter ježo konj in ponijev. Za ljubitelje plavanja so na voljo bazeni s termalno vodo v Thermani Laško, Rimskih termah in bazenskem kompleksu Aqua Roma v Rimskih Toplicah. Doživite lahko tandemski polet z jadralnim padalom, reka Savinja, potok Gračnica in ribniki na Marofu pa so primerni za ribolov. Turistične in ogledne kmetije vabijo skozi celo leto, prav tako tudi ponudniki gostinskih storitev, ki z veseljem postrežejo sveže in sezonske jedi iz lokalno pridelanih živil. Udeležite se lahko tudi vodenih ogledov in izletov po celotni destinaciji.

Destinacija je znana po pestrem prireditvenem dogajanju. Skozi leto se zvrstijo številne kulturne, etnografske in zabavne prireditve, namenjene širokemu krogu obiskovalcev. Poleg prireditev je destinacija znana po kakovostni ponudbi konferenčnih prostorov, ki omogočajo organizacijo konferenc, seminarjev, izobraževanj in drugih srečanj. Več informacij najdete na spletnih straneh www.stik-lasko.si, www.thermana.si in www.rimske-terme.si.

 

 

Koledar prireditev

Prejšnji mesec December 2018 Naslednji mesec
P T S Č P S N
week 48 1 2
week 49 3 4 5 6 7 8 9
week 50 10 11 12 13 14 15 16
week 51 17 18 19 20 21 22 23
week 52 24 25 26 27 28 29 30
week 1 31
 
g_partnerji.gif
 
g_partnerji.gif

lasko.gif


logo_lasko.jpg

 

© 2013 STIK, Center za šport, turizem, informiranje in kulturo Laško. T: +386 3 733 89 50. E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Da bi vam olajšali uporabo spletne strani uporabljamo piškotke (ang. cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Če ne boste spremenili nastavitev brskalnika, pomeni da soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih

Soglašam!

Novi Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012), ZEKom-1 je v pravni red prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Pridobljene informacije in podatke bomo skrbno varovali ter jih uporabljali izključno za potrebe izvajanja storitev.

1. O piškotkih

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.


2. Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.


3. Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

  • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
  • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
  • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene
  • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
  • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani
  • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)

4. Onemogočenje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.


Če piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.